Lee Child neve mellé nemes egyszerűséggel került a krimikirály jelző, ami nem véletlen. Vitathatatlan népszerű, olvassák, szeretik a könyveit. A tengerentúlon már a 21. történet is megjelent nyár végén. Az igazságnak győznie kell, még ha ehhez az út néha bizony kissé „rögös” is. Immár ez a második kötet, ami mozivászonra került a Csak egy lövés után. Az önálló történeteket a főhős neve fűzi össze.

Jack Reachert a magányos igazságosztót ezúttal érzékei csalják kelepcébe: egy elragadó, titokzatos női hang a telefonban és Reacher úgy dönt, hogy felkutatja, megismeri, milyen ember is Susan Turner őrnagy. Aki nem mellesleg Reacher utódja is a katonai rendészetnél Virginiában. Az útja során több kalandba is keveredik, amíg Susanhoz érkezik. A 61 óra című történet erről is szól, az útról, ami Susanhoz vezet.

A régi bázisára érve az őrnagynak csupán hűlt helyét találja, ugyanis letartóztatták, őt pedig egy váratlan húzással ismét besorozzák. Ezért nyomozásba kezd, hamarosan azonban őt is lecsukják. Nem kell nagy ész hozzá, itt valaki nagyon félre akarja őket tenni, a vádak erősen koholtak és nem helytállóak. Segítségére van leleménye és katonai rutinja, hogy kitörhessen, és Susannel az oldalán támadásba lendüljön az igazság kiderítéséért. Nem sejtve, mennyire magasra vezetnek a szálak. ketten vágnak neki tisztázni önmagukat, kideríteni az igazságot.

Forrás: http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/10/nincs-visszaut.html
◄ vissza